« terug naar vorige pagina

Huisarts in opleiding

In samenwerking met het VU Medisch Centrum (VUMC) in Amsterdam worden bij ons in de praktijk huisartsen opgeleid.

Een huisarts in opleiding is afgestudeerd als arts en is bevoegd om zelfstandig medische problemen te beoordelen en te behandelen. Om huisarts te worden moet een dokter, na afronding van zijn of haar geneeskunde studie een opleidingsprogramma van 3 jaar doorlopen. Daarin wordt hij / zij getraind in de specifieke vaardigheden van het huisartsen vak. De huisarts in opleiding verblijft een jaar bij ons in de praktijk.

Het zal kunnen gebeuren dat u behandeld wordt door deze arts. In principe zal u altijd gevraagd worden of u dat goed vindt. In uitzonderingssituaties, spoedgevallen of bij afwezigheid van een van de huisartsen kan het voorkomen dat u geen keus heeft.

Voor u als patiënt zijn er duidelijke voordelen aan deze opleidingssituatie. De huisarts in opleiding heeft meer spreekuurtijd, daarnaast bespreekt de huisarts in opleiding de consulten en visites op indicatie met de eigen huisarts. Er ‘kijken’ dan twee dokters naar uw probleem. Op de lange termijn helpt u mee aan het zorgen voor goede huisartsen in de toekomst.

Het kan ook zijn dat de huisarts in opleiding vraagt of een consult opgenomen mag worden voor onderwijsdoelen. Het spreekt voor zich dat het u vrij staat een dergelijk verzoek af te wijzen en dat er met beeldmateriaal vertrouwelijk wordt omgegaan.