« terug naar vorige pagina

Cursus Voluit Leven

Voluit leven is een groepscursus over omgaan met stress. De cursus is bedoeld voor mensen met uiteenlopende klachten zoals: piekeren, gespannenheid, angst somberheid of vermoeidheid. Andere signalen kunnen ook wijzen op stress zoals pijn, gevoel van leegte, zelfkritiek of irritatie, en daardoor een reden zijn om mee te doen aan de groepscursus.

De cursus geeft handreikingen om stress hanteerbaar te maken en meer te genieten van het leven. Vaak betekent het dat je het zinloze gevecht tegen gedachten en gevoelens staakt en accepteert dat die er soms zijn. Hierdoor ontstaat er meer ruimte. In de cursus maken we dat duidelijk door met oefeningen en metaforen te werken. Wat doe je bijvoorbeeld als je een vervelende gast op je feest krijgt? Ga je dan alle energie steken in je te ergeren en hem weg te krijgen of kun je hem laten blijven en het even goed prettig hebben?

De cursus leert deelnemers om te verdragen dat dingen ingewikkeld zijn en niet altijd zoals je zou willen, dus dat “het is zoals het is”. Dit betekent niet dat je alles maar voor lief neemt maar ook juist stil staat bij welke pijn er is en wat dat voor je betekent. Het effect van de cursus werkt vaak door in allerlei levensgebieden zoals in de relatie met jezelf of met anderen, bij het opvoeden van kinderen en op het werk. De cursus is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en mindfulness.

  • Start: donderdag 1 september 2022
  • Data: 1, 8, 15, 22, 29 sep, 6, 13, 20 okt 2022
  • Tijd: 10.00 – 12.00 uur
  • Locatie: Amstelmere, Laan van de Helende Meesters 433, Amstelveen
  • Kosten: een cursusboek van 30 euro
  • Informatie en aanmelding via mail, telefoon of whatsapp:
    • preventie@prezens.nl, 088 – 788 5015
    • Rian van Erp, r.vanerp@prezens.nl, 06 – 12281729

 

Bijlagen:

Flyer groepscursus Voluit Leven startdatum 1 september 2022   (klik hier voor het pdf bestand)

Overzicht preventieve activiteiten 2022 Amstelland   (klik hier voor het pfd bestand)