« terug naar vorige pagina

Spreekuren en afspraken

Spreekuur op afspraak

De huisarts houdt dagelijks spreekuur op afspraak.

Voor een afspraak belt u de praktijk, ‘s ochtends tot 10:30 uur. De doktersassistent zal vragen naar de reden van uw contact. Dit is om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en urgentie van uw klachten. De doktersassistent is daarvoor opgeleid en (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Bel alstublieft tijdig wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan!

Naast telefonisch kunt u ook via MGN en de App een afspraak maken!

Als u een afspraak via MGN maakt, let aub op!:

  • Alleen bestemd voor kleine/simpele klachten (dus geen klachten zoals hoesten, ziek, buikpijn, moe)
  • Alleen bij uw eigen huisarts
  • Voor maximaal 1 klacht per keer
  • Alleen voor uzelf (niet voor familieleden inplannen)

Kijk voor informatie over afspraken ook op: www.moetiknaardedokter.nl

Meer tijd

Indien u meerdere vragen heeft, een gesprek wilt of als u een afspraak wilt maken voor een kleine chirurgische ingreep, dient u dit bij de assistente aan te geven. Dit betekent soms dat er meer tijd nodig is. Zij kan hiermee rekening houden bij de planning van de agenda.

Huisbezoek

Op de praktijk hebben wij de beste faciliteiten voor lichamelijk onderzoek. Mocht u echter door de ernst van uw ziekte of hoge leeftijd niet naar de praktijk kunnen komen, dan komen wij naar u toe. Zo mogelijk belt u in de ochtend voor het aanvragen van een visite voor dezelfde dag.

Continuïteit

Wij vinden het belangrijk dat er continuïteit in onze dienstverlening aan u is. Wij streven er naar om de praktijk 5 dagen per week geopend te hebben, ook in de vakantieperiode. Daarom kan het voorkomen dat u een waarnemende huisarts treft.

 

Wat moet u doen als u niet op een afspraak kunt komen?

Meldt dit uiterlijk 24 uur van tevoren bij de assistente. De afspraak wordt afgemeld en u kunt veelal direct een nieuwe afspraak maken. Er wordt dan natuurlijk ook geen “no show” tarief berekend.

Hoeveel bedraagt het “no-show” tarief?

We zullen een tarief van € 25,00 bij een enkel consult en € 50,00 bij een dubbel consult in rekening brengen. Bij een afspraak voor de praktijkondersteuner (somatiek/ GGZ) wordt een tarief van € 50,00 in rekening gebracht. Bij hen worden tenslotte lange consulten of gesprekken voor u gereserveerd.

Deze rekening wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.