Bel ons
Menu Sluit

Onderzoeksuitslagen

Is er bloed bij u afgenomen of heeft u urine ingeleverd? De uitslagen van deze medische onderzoeken geven de huisarts een vollediger beeld van uw gezondheid en de mogelijke behandelingen. Bovendien kunnen deze onderzoeken helpen bij het opsporen van gezondheidsproblemen in een vroeg stadium.

Het duurt gemiddeld twee werkdagen voordat de uitslagen bij ons bekend zijn.

Lees voor meer informatie

Uw onderzoeksuitslag online bekijken

U kunt uw uitslagen bekijken in uw dossier op MijnGezondheid.net. Wanneer de uitslag door ons ontvangen en beoordeeld is, plaatsen wij deze voorzien van een toelichting op MijnGezondheid.net. Zo kunt u de uitslag op uw gemak bekijken op een moment dat het u uitkomt. U krijgt een mail zodra de uitslag voor u klaar staat in MijnGezondheid.net.

Uw onderzoeksuitslag met uw huisarts bespreken

Als u uw huisarts telefonisch wilt spreken over een uitslag of voor een advies, belt u dan eerst met de assistente tussen 08:00 – 10:30 uur. Vaak kan zij uw vraag beantwoorden. Wanneer dit niet het geval is, noteert zij uw telefoonnummer en spreekt met u af hoe laat uw huisarts u terugbelt.

Ook kunt u via MijnGezondheid.net een e-consult aanvragen bij uw huisarts om uw uitslagen te bespreken. Dit kan op maandagochtend tot vrijdagmiddag. Voor ernstige klachten of levensbedreigende situaties belt u met de praktijk of de huisartsenpost.

Tips voor het inleveren van urine

Bij verdenking van een blaasontsteking moet de urine na een periode van drie uur zonder plassen worden opgevangen in een schoon potje. Het beste is om de opgevangen urine zo snel mogelijk bij de huisarts of op het laboratorium af te geven. Als dit niet mogelijk is, moet de urine in ieder geval in de koelkast bewaard worden. Dit kan niet langer dan 24 uur. In de praktijk zijn potjes aanwezig, waarin u uw opgevangen urine dient in te leveren. Het opvangen van urine vereist hygiëne, waarbij de geslachtsdelen schoongemaakt moeten worden met water. Vervolgens wordt een deel urine opgevangen in het potje en het resterende deel in het toilet geloosd. Het potje wordt direct afgesloten en voorzien van naam en geboortedatum op het etiket.

Contact
Inloggen patiëntenomgeving