Bel ons
Menu Sluit

Thuis bloeddruk meten

Bij sommige mensen blijkt het dat de bloeddruk thuis veel lager is dan bij de meting op de praktijk. En omdat een bloeddruk in elke situatie kan veranderen, is 1 keer meten bij de huisarts aan het bureau niet zinvol. Als u zeker wilt weten dat de bloeddruk, gemiddeld genomen goed is, dan is thuis meten de eerlijkste meting. Met uw thuismetingen kunnen we dan beter inschatten wat uw gemiddelde bloeddruk is.

Ook wanneer u medicijnen krijgt voor hoge bloeddruk, dan hoeft u nog maar een paar keer per jaar op de praktijk te komen voor controle. Probeer dan een gezonde leefstijl aan te houden en blijf uw medicijnen innemen om uw bloeddruk goed te houden. In de tussentijd kunt u een keer peer maand de bloeddruk thuis zelf meten, zo kunt u zelf zien of de medicijnen goed werken.

Hoe meet ik mijn bloeddruk?

Bekijk de instructies voor het meten van uw bloeddruk thuis op de website van Thuisarts of de Hartstichting.

Hoe kom ik aan een bloeddrukmeter?

Het is mogelijk om een bloeddrukmeter van de praktijk te lenen voor een aantal dagen. Als u gebruik wil maken van deze service, kunt u contact opnemen met de doktersassistente om te kijken of er een meter beschikbaar is.

Daarnaast is natuurlijk mogelijk om zelf een bloeddrukmeter aan te schaffen. Als u dat zou willen, dan kunt u met korting een bloeddrukmeter aanschaffen via Amstel Medical. Amstel Medical verkoopt bloeddrukmeters die door de Hartstichting zijn goedgekeurd. Door de kortingscode STAZ10 te gebruiken ontvangt u 10 procent korting op onderstaande artikelen:

  • Omron M-300: Deze meter heeft 21 geheugenplaatsen en heeft een soepele band, geschikt voor mensen met verslapte huid rond de bovenarmen.
  • Omron M-500: Deze meter heeft 100 geheugenplaatsen voor 2 gebruikers. Standaard manchet van 22-42 cm.

Voordat u de meter gaat bestellen, dient u eerst de omtrek van de bovenarm op te meten. Dit bepaalt namelijk de maat van de manchet die nodig is. De mogelijke maten zijn:

  • 17 – 22 cm = Kleine manchet
  • 22 – 42 cm = Standaard manchet (deze manchet wordt standaard meegeleverd)

De meter kan op 2 manieren worden gebruikt met een adapter of met batterijen. Eenmalig een adapter aanschaffen (+ € 10,=) is goedkoper dan steeds batterijen vervangen.


Contact
Inloggen patiëntenomgeving