Bel ons
Menu Sluit

Stoppen met roken

U rookt, maar denkt erover om te stoppen. Hoe kunt u dit aanpakken? Onderzoek laat zien dat stoppen met begeleiding het beste werkt. Als u wilt stoppen met roken, is het prettig als u er niet alleen voor staat. Het ontvangen van begeleiding kan door middel van individuele begeleiding of in de vorm van groepstraining (op locatie of online).

Stoppen in groepsverband

In een groep kun je elkaar steunen en heb je één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken! In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur ga je op locatie of online in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stop je op de 3e bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijg je nog een maand begeleiding van onze ervaren coaches om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld. 

Individuele coaching

Samen met de coach bewandel je de weg naar jouw einddoel: een rookvrij leven! De coach motiveert je om door te gaan, ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes en begeleidt je met waardevolle tips en adviezen. Het traject bestaat uit 6 individuele gesprekken, 1 van 30 minuten en 5 van 20 minuten. Tussen de afspraken door is op moeilijke momenten extra contact mogelijk met jouw coach.

Interesse?

De stoppen-met-roken-begeleiding van SineFuma wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Bekijk voor informatie en de mogelijkheden de website “Rookvrij! Ook jij?”.


Contact
Inloggen patiëntenomgeving