« terug naar vorige pagina

SPOED en Corona

Bij een levensbedreigende situatie: bel 112

 

Bij spoed kunt u bellen met 0297-327801.

Toets een 1 dan krijgt u meteen de assistente aan de lijn.

 

Voor spoedgevallen buiten de openingstijden van de praktijk:

neem contact op met de huisartsenpost Amstelland, telefoonnummer: 020-4562000

 

 


BIJ VRAGEN OVER DE COVID VACCINATIE: Lees de informatie op deze pagina en op de site van de overheid aub eerst door : www.coronavaccinatie.nl 

Heeft u dan nog vragen, bel u aub niet met de praktijk, maar stel deze via MGN of stuur een mail: contact@huisartsenpraktijkwesteinder.nl  Dit om de wachttijden aan de telefoon te beperken aangezien de reguliere patiëntenzorg en de bijkomende zorg aan Covid patiënten gewoon door gaat. We zullen uw vraag zsm. beantwoorden.


Veelgestelde vragen over de vaccinatie:

Krijg ik een vaccinatiebewijs na de prik tegen corona?

Als u een inenting tegen corona heeft gehad krijgt u hiervan een bevestiging mee. Dit is bijvoorbeeld een kaartje of een stuk papier met daarop gegevens over de vaccinatie. Dit is geen officieel vaccinatiebewijs.

Bevestiging na elke prik

U krijgt na elke prik een bevestiging van de inenting. Hierop staan gegevens als het soort vaccin dat u heeft gekregen. Ook als u 2 prikken krijgt, ontvangt u na elke prik een bevestiging op papier.

Bevestiging in geel vaccinatieboekje

Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan kan de bevestiging van de prik tegen corona ook in dit boekje als u dat wilt. De bevestiging op papier of in het gele boekje geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Op het moment bestaat er in Nederland geen officieel vaccinatiebewijs voor corona. U hoeft namelijk nergens te laten zien dat u een coronaprik heeft gehad. Komt er in de toekomst wel een vaccinatiebewijs of gaan landen vragen om een bewijs als u reist? Dan zorgt de overheid ervoor dat deze niet na te maken zijn (vervalsen).

Internationale afspraken over het vaccinatiebewijs en reizen naar het buitenland

Nederland heeft nog geen besluit genomen over een vaccinatiebewijs voor reizen naar het buitenland. Op internationaal en Europees niveau is hierover ook nog geen besluit. Dit heeft onder meer de volgende reden: het is nog niet duidelijk of iemand na vaccinatie nog besmettelijk is en het virus alsnog kan overdragen. Wel werkt Nederland met meerdere Europese landen samen aan afspraken. Op dit moment hoeft niemand aan te tonen dat hij of zij gevaccineerd is. De bevestiging is dus voor persoonlijk gebruik, het is geen bewijs.

 

 


 

 

 

Corona

 • Coronavirus


   

  Blijf thuis bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts (boven 38 graden).

  • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.
  • U hoeft de huisarts niet te bellen.

  Bel wel direct de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze punten voor u klopt:

  • u wordt in een paar dagen steeds zieker
  • u ademt steeds moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)
  • u raakt steeds meer in de war
  • u heeft meer dan 3 dagen koorts
  • u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts

  Ga NIET naar de huisarts toe. Voor kinderen zijn de adviezen hetzelfde als voor volwassenen.

  Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:

  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef anderen geen hand.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

  Zie voor meer informatie de website van het RIVM of kijk op thuisarts.nl. Bij vragen: bel 0800-1351.

   

 • Als u spanning ervaart door alle berichtgeving omtrent het corona virus vindt u hier wat tips voor ontspanning.

  https://www.huisartsenpraktijkwesteinder.nl/wp-content/uploads/sites/142/2020/03/Corona-info-GGZ-Wendy-Wendy-Sneiders.pdf

 • Heeft u hulp nodig tijdens de corona crisis of een luisterend oor:

  https://www.participe-amstelland.nu/nieuws-participe-amstelland-c25/coronahulp-vraag-aanbod-n1766/

   

  Lees meer

 • In deze onzekere tijden kunnen wij ons voorstellen dat u ongerust bent over uw gezondheid. Een snotneus, hoesten en niezen, normaal maken we ons er niet zo druk om. Nu vraagt u zich wellicht af: heb ik corona?

  Bent u op leeftijd en/of heeft u een zwakke gezondheid, dan heeft u meer kans om erg ziek te worden of te overlijden bij corona.  

  Wanneer je in een situatie terechtkomt waarin je niet goed kunt beslissen over medische zorg, of niet goed kunt vertellen wat je wil, is het belangrijk dat je al hebt nagedacht over je wensen.

  Misschien heeft u hier al over nagedacht. Bijvoorbeeld of u nog naar een ziekenhuis wilt als u erg ziek wordt. En of u wel of niet gereanimeerd wilt worden.

  Via onderstaande link vindt u hierover informatie en een behandelwensen formulier. Dit kunt u bespreken met uw naasten en uw huisarts.

  Wij hopen dat het bespreken van uw wensen u rust geeft in deze onrustige tijd. Wij zijn altijd telefonisch bereikbaar om deze zaken met u te bespreken.

  https://www.huisartsenpraktijkwesteinder.nl/wp-content/uploads/sites/142/2020/04/Behandelwensenformulier-website.docx

   

 •  

  Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

  Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

   

  Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

   

  Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

   

  Persoonlijke keuze vastleggen

  Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

   

   

  Meer informatie

  U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

  Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

   

   

   

 • Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van corona?
  Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen, een andere instantie of betreffende het reizen naar het buitenland- uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.
  Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.